Geen iPad maar Taalbuddy
Nadelen van schermtijd op jonge leeftijd.
Volgens onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft overmatig beeldschermgebruik op jonge leeftijd nadelige effecten op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Dit geldt voor kinderen jonger dan 5 jaar. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen, risico lopen op problemen zoals slaapproblemen, fysieke gezondheidsproblemen en een verminderde cognitieve ontwikkeling.
De WHO raadt aan om kinderen tot 2 jaar helemaal geen schermtijd te geven en kinderen tussen de 2 en 5 jaar maximaal 1 uur per dag achter een scherm te laten.
Hoe stimuleer je juist de ontwikkeling van je kind?
Ik wil je de Taalbuddy introduceren: hét educatieve speelgoed dat alle zintuigen meeneemt in het leerproces. De Taalbuddy is een apparaatje zonder beeldscherm dat flitskaarten voorleest met leuke geluidseffecten. Het speelplezier spat ervan af wanneer kinderen zelf de kaartjes in de Taalbuddy kunnen schuiven en vervolgens hun favoriete dier of voertuig zien én horen. Met de 112 dubbelzijdige kaartjes is er eindeloos leer- en speelplezier!
De Taalbuddy stimuleert niet alleen de taalontwikkeling, maar ook belangrijke cognitieve vaardigheden: aandacht, geheugen, probleemoplossend vermogen, redeneren en logica, taalbegrip en verwerkingssnelheid. Deze vaardigheden ontwikkelen op jonge leeftijd is essentieel voor een goede groei.
Laat je kleintje niet achter de iPad zitten, maar stimuleer de ontwikkeling met de Taalbuddy.
Schermgebruik op jonge leeftijd brengt nadelen met zich mee – ook al lijkt het speelplezier groot, educatief speelgoed is een veel betere keuze. Bestel de Taalbuddy en begin nu met de ontwikkeling van je kleintje!
Bron:
World Health Organization. (2019). Guidelines on physical activity, sedentary behaviour and sleep for children under 5 years of age. World Health Organization. https://apps.who.int/iris/handle/10665/311664